موسیقی سه بخش مهم از وجود کودک را به صورت همزمان به تکاپو می اندازد و آن عقل، احساس و جسم اوست. تحقیقات نشان می دهد گوش دادن منفعلانه به موسیقی کودکان را باهوش تر می کند یعنی اگر از سنین کودکی فرزندتان را در معرض موسیقی بگذارید به روند رشد ذهنی او کمک زیادی کرده اید. اما مطمئنا این دسته از کودکان قابل مقایسه با کودکانی نیستند که به صورت فعالانه یعنی نواختن یک ساز به تمرین موسیقی پرداخته اند.
در طی ۱۰ سال، تحقیقی بر روی ۷۵ هزار دانش آموزی انجام شد که نتایج نشان داد کودکانی که به نواختن موسیقی می پردازند نسبت به کسانی که چنین مهارتی را ندارند، دارای توانایی بیشتری در مهارت های خواندن و درک ریاضیات هستند.
گوشه ای تاثیرات موسیقی بر دانش آموزان:
نقویت اعتماد به نفس
یکی از بزرگ ترین مزایایی که استفاده از موسیقی برای دانش آموزان به همراه می آورد تقویت اعتماد به نفس در آن ها است. وقتی کودک قادر به نواختن یک ساز باشد و بتواند در خلال نواختن شعر کوتاهی را نیز بخواند احساس غروب خاصی کرده درنتیجه به خود و توانایی هایش ایمان پیدا خواهدکرد.
موسیقی سرعت یادگیری را افزایش می دهد
همه افراد می توانند مفاهیم مختلفی را بیاموزند. اما اینکه شخصی برچسب نابغه را به خود می گیرد به خاطر سرعت یادگیری اوست. موسیقی دقیقا روی سرعت یادگیری تان تاثیر می گذارد.
موسیقی و ریاضی
وقتی دانش آموز شروع به نواختن سازی می کند از همان منطق و استدلالی استفاده می کند که در هنگام حل ریاضیات آن را به کار می گیرد.
تقویت مهارت های اجتماعی
دانش آموزانی که به صورت گروهی به تمرین موسیقی می پردازند مهارت های اجتماعی بالایی را دارا هستند.
پردازش سریع اطلاعات
هیچ فعالیتی به اندازه نواختن موسیقی نمی تواند دانش آموزان را به هیجان و تکاپو بییندازد زیرا کودک در خلال آموزش باید کاملا حواسش را متمرکز کند و فرصتی برای پرت شدن حواسش ندارد. علاوه بر این او یاد می گیرد که هماهنگ با دیگر کودکان ساز خود را بنوازد. این دسته از کودکان در هنگام بزرگ سالی قادر به درک سریع تر مطالب هستند و سرعت عمل بیشتری نسبت به دیگران دارند. و بسیاری تاثیرات دیگر….
گروه هنر دبستان پیشرو در تلاش است آموزش موسیقی کمک شایانی باشد برای رشد و تعالی دانش آموزان هوشمند مجموعه ی پیشرو.
بیابانی – معاونت فرهنگی هنری و مسئول گروه هنر دبستان پیشرو