قبولی در مدارس تیزهوشان ممکن است آرزوی بسیاری از دانش آموزان باشد و معمولا ورود به این مدارس کار آسانی نیست. در واقع مدارس تیزهوشان مخصوص دانش آموزانی است که سطح علمی مدارس معمولی، برای آن ها راضی کننده نیست.دانش آموزانی که استعداد بالایی دارند با قبولی در مدارس تیزهوشان می توانند تحصیل خود را در این مدارس ادامه دهند. آزمون تیزهوشان برای ورود دانش آموزان به دوره متوسطه اول (کلاس هفتم) و دوره متوسطه دوم (کلاس دهم) برگزار می شود.
قبولی در آزمون تیزهوشان
قبولی در آزمون تیزهوشان برای بسیاری از دانش آموزان و والدین، دست کمی از قبولی در آزمون کنکور سراسری ندارد. اما جای نگرانی نیست چرا که دانش آموزان می توانند با رعایت موارد زیر درصد قبولی خود را در آزمون تیزهوشان یا سمپاد، بالا ببرند:
- کتاب های درسی و کمک درسی را به طور کامل مطالعه کنید و تست های سال های قبل را در کتاب های تست دنبال کنید.
- زمانی که سرکلاس هستید به حرف های معلم دقت کنید و درس هر روز را در همان روز مطالعه کنید.
- مطالعه تستی و تشریحی هر دو باید مکمل هم باشد و گام به گام انجام شود.
- به درس های ریاضی و علوم بیشتر توجه کنید.
- از دروس عمومی مانند فارسی و دینی غافل نشوید.
چگونگی و شرایط قبولی در مدارس تیزهوشان
چگونگی و شرایط قبولی در مدارس تیزهوشان به عواملی زیادی بستگی دارد. درست است که هوش یکی از این عوامل محسوب می شود اما چگونگی قبولی در مدارس تیزهوشان شامل عوامل دیگری مانند انگیزه و هدف، منابع آموزشی مناسب، برنامه ریزی، تلاش و پشتکار شما نیز می شود. به علاوه موارد زیر هم، شرایط قبولی در مدارس تیزهوشان و آزمون های سمپاد را تحت تاثیر قرار می دهد:
- دانش آموزان باید کتاب های درسی سال های قبل را مطالعه کرده باشند. برای دوره متوسطه اول یا کلاس هفتمی ها لازم است که کتاب های درسی دوره پنجم و ششم را بخوبی مطالعه کنند و برای دوره متوسطه دوم یا کلاس دهمی ها لازم است که کتاب های سال هشتم و نهم را مطالعه کنند.
- مطالعه کتاب های درسی مناسب و استفاده از کلاس های آموزشی می تواند باعث شود تا دانش آموزان به راحتی سوالات تحلیلی را پاسخ دهند.
- همچنین باتوجه به تغییرات شرایط ثبت نام آزمون سمپاد یا تیزهوشان، دانش آموزان باید بتوانند مقیاس خوبی در امتحانات دروس نوبت دوم، در سال های تحصیلی قبلی کسب کنند. در واقع باید تمامی دروس پایه قبلی را، با بهترین نمرات بگذرانند.
درصد های لازم برای قبولی در مدارس تیزهوشان
درصد های لازم برای قبولی در این مدارس اینگونه است که هرچه درصدهای شما به عدد ۱۰۰ نزدیکتر باشد احتمالی قبولی شما بیشتر است. هرچه سوالات اشتباه بیشتر باشد از درصد قبولی شما که همان عدد ۱۰۰ می باشد، کاسته می شود. البته ضریب هر درس نیز در گرفتن درصد تاثیر می گذارد و همینطور عملکرد رقیبان نیز در آزمون تیزهوشان، اهمیت دارد.
رتبه قبولی در مدارس تیزهوشان
رتبه قبولی در این مدارس به کمک نرم افزارهای جدید قابل تخمین است. به علاوه، برای اینکه بدانید شانس قبولی شما چقدر است می توانید از مشاوران این حوزه کمک بگیرید. به یاد داشته باشید که معمولا نمره قبولی در این مدارس باید بالای ۷۰ درصد باشد. تراز قبولی در مدارس تیزهوشان برای هر شهر و هر مدرسه متفاوت است. به همین دلیل تا قبل از اعلام نتایج، نمی توان از آن به طور دقیق مطلع شد اما هرچه تراز داوطلب بالاتر باشد احتمال قبولی او بیشتر است.
برنامه ریزی برای قبولی در مدرسه تیزهوشان
برنامه ریزی برای قبولی در مدارس تیزهوشان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اگر دوست دارید بدانید چگونه در سمپاد قبول شوید؟ باید گفت که برنامه ریزی از کلیدی ترین نکات قبولی در آزمون سمپاد یا تیزهوشان است. شما باید بتوانید زمان آزمون را به گونه ای مدیریت کنید که به تمامی سوالات پاسخ دهید. موارد زیر را فراموش نکنید:
- مدرسه ای که در آن تحصیل می کنید بسیار مهم است. اگر مدرسه شما سطح عملی بالایی داشته باشد، قبولی در آزمون تیزهوشان برای شما آسان تر می شود چرا که معلم بسیاری از نکات را سرکلاس مطرح می کند.
- بهتر است یک برنامه ریزی کوتاه مدت یا هفتگی و یک برنامه ریزی بلندت مدت یا سالانه داشته باشید تا بر اساس آن، مطالعه کنید.
- یادداشت برداری از نکات مهم در کلاس درس و در هنگام مطالعه به شما کمک می کند مطالب، بیشتر در ذهن شما بماند.
- مرور درس های قبلی در یک زمان مقرر مثلا آخر هفته کمک می کند تا مطالب قبلی را فراموش نکنید.
- از مشاوران و معلم های با تجربه خود برای برنامه ریزی و همینطور بهتر فهمیدن درس ها، کمک بگیرید.
مزایای قبولی در مدارس تیزهوشان
مزایای قبولی در مدارس تیزهوشان و سمپاد بر هیچ کس پوشیده نیست، از جمله مزایای قبولی و تحصیل در این مدارس می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ساعات تحصیل برابر و یا گاهی بیشتر از سایر مدارس معمولی
- برنامه ریزی و تنظیم برنامه های آموزشی برای دانش آموزان در مدارس تیزهوشان
- استفاده از کلاس های فوق العاده
- استفاده از کتاب های درسی مکمل
- ارتباط و همکاری بیشتر میان معلم و دانش آموز
- گزینش دانش آموزان و معلمان
- مشاوره های تحصیلی برای والدین و دانش آموزان
- پرورش استعدادهای دانش آموزان
- قبولی در مدارس و دانشگاه های معتبر در آینده